Lamsvlees met notenkorst en groene groenten

Lamsvlees met notenkorst en groene groenten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Broccoli-notenkorst: snij ½ broccoli in stukken en laat kort blancheren. Laat goed uitlekken.

  3. Cutter de kaas met de pijnboompitten fijn. Voeg de broccoli toe en mix kort.

  4. Hak de peterselie en meng onder de andere ingrediënten.

  5. Meng onder 15 g malse boter en smeer tussen 2 bakpapiertjes. Leg in de koelkast en laat hard worden.

  6. Was de krieltjes, maar schil ze niet.

  7. Doe de krieltjes in een ovenschotel en overgiet met wat olijfolie. Verdeel de teentjes look, het takje tijm en het laurierblaadje erover. Kruid met peper en zout.

  8. Zet in de voorverwarmde oven en laat gedurende 20 à 30 min garen.

  9. Snij de courgette in lange plakken. Gril ze en rol ze op.

  10. Snij de broccoli in roosjes en blancheer beetgaar.

  11. Reinig de sugarsnaps en blancheer ze. Kook de erwtjes beetgaar.

  12. Reinig de groene asperges en kook ze beetgaar. Snij ze vervolgens in 3.

  13. Kruid alle groenten met peper en zout. Warm voor het opdienen nog even op in een klontje boter.

  14. Kleur het lamsvlees aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout.

  15. Leg het vlees in een ovenschaal en schik op de bovenkant het broccoli-notenkorstje.

  16. Laat verder garen gedurende 8 à 10 min in de voorverwarmde oven. Laat daarna 5 min rusten op een warme plaats.

  17. Beurre blanc: pel de sjalot en snipper fijn. Kook de sjalotsnippers op met het glas witte wijn en de ciderazijn, tot bijna al het vocht verdwenen is.

  18. Voeg de room toe en laat opkoken. Giet door een fijne zeef.

  19. Mix er net voor het opdienen de waterkers door.

  20. Snij het vlees in stukken. Schik de verschillende groenten naast het vlees. Serveer de aardappeltjes in een apart kommetje. Werk af met de beurre blanc.