Lamsvlees met notenkorst en groene groenten
Ingrediënten
- 2 lamskroontjes
- 1 kg Spar krielaardappelen
- 2 teentjes look
- takje tijm
- 1 laurierblaadjes
- 1,5 broccoli
- 1 courgette
- 200 g erwtjes
- 150 g sugar snaps
- 4 groene asperges
- Boni Selection olijfolie
- Spar boter
- 10 g Parmezaanse kaas
- 10 g Spar pijnboompitten
- ½ bosje peterselie
- 1 sjalot
- 1 glas witte wijn
- 1 el ciderazijn
- 2 dl Boni Selection room
- 1 bosje waterkers
Recept
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Broccoli-notenkorst: snij ½ broccoli in stukken en laat kort blancheren. Laat goed uitlekken.
- Cutter de kaas met de pijnboompitten fijn. Voeg de broccoli toe en mix kort.
- Hak de peterselie en meng onder de andere ingrediënten.
- Meng onder 15 g malse boter en smeer tussen 2 bakpapiertjes. Leg in de koelkast en laat hard worden.
- Was de krieltjes, maar schil ze niet.
- Doe de krieltjes in een ovenschotel en overgiet met wat olijfolie. Verdeel de teentjes look, het takje tijm en het laurierblaadje erover. Kruid met peper en zout.
- Zet in de voorverwarmde oven en laat gedurende 20 à 30 min garen.
- Snij de courgette in lange plakken. Gril ze en rol ze op.
- Snij de broccoli in roosjes en blancheer beetgaar.
- Reinig de sugarsnaps en blancheer ze. Kook de erwtjes beetgaar.
- Reinig de groene asperges en kook ze beetgaar. Snij ze vervolgens in 3.
- Kruid alle groenten met peper en zout. Warm voor het opdienen nog even op in een klontje boter.
- Kleur het lamsvlees aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout.
- Leg het vlees in een ovenschaal en schik op de bovenkant het broccoli-notenkorstje.
- Laat verder garen gedurende 8 à 10 min in de voorverwarmde oven. Laat daarna 5 min rusten op een warme plaats.
- Beurre blanc: pel de sjalot en snipper fijn. Kook de sjalotsnippers op met het glas witte wijn en de ciderazijn, tot bijna al het vocht verdwenen is.
- Voeg de room toe en laat opkoken. Giet door een fijne zeef.
- Mix er net voor het opdienen de waterkers door.
- Snij het vlees in stukken. Schik de verschillende groenten naast het vlees. Serveer de aardappeltjes in een apart kommetje. Werk af met de beurre blanc.
Delen