Lamskroon met kruidenkorst

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 800 g lamskroon
  • g Boni Griekse olijfolie
  • g peterselie
  • g bieslook
  • g kervel
  • g munt
  • g look
  • 50 g + een klontje Spar boter
  • 50 g paneermeel
  • g Boni mosterd
Recept

1. Persillade: laat 50 gr boter smelten. Pel het teentje look. Mix ze met alle gehakte kruiden, look en mosterd in de blender. Breng op smaak. Meng genoeg paneermeel door de pasta. Zet 20 minuten in de koelkast.
2. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de lamskroon met peper en zout.
3. Verhit een klontje boter in een braadpan. Kleur het vlees langs beide zijden goudbruin.
4. Neem een ovenschaal en leg de lamskroon erin. Bedek de bovenzijde met een dikke laag van de persillade.
5. Bak in de oven gedurende 8 tot 12 minuten. Wanneer het vlees wat veerkracht heeft als je erop duwt, is het gaar.
6. Haal de lamskroon uit de oven en zet opzij onder een vel aluminiumfolie. Laat het vlees even rusten.
7. Zet de oven op de grillstand en plaats het vlees vlak voor het serveren kort onder de grill.
8. Snij het vlees telkens tussen twee botjes in.

< naar recepten