Lamskroon met asperges en tomaatjes

Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de witte asperges en snij de houterige uiteinden eraf. Zet op in koud water, breng aan de kook, zet af en laat de asperges verder garen.
-
Kruid de lamskroon met peper en zout.
-
Verwarm de airfryer op 200°C. Bak de lamskroontjes een voor een, telkens 10 à 15 min per stuk. Haal uit de airfryer, verpak in aluminiumfolie en laat rusten.
-
Snij de krieltjes in 2 en bak in een pan met een klontje boter tot ze bruingebakken zijn.
-
Snij de groene asperges in 4 en bak ze kort aan in een pan met een klontje boter. Voeg daarna toe aan de gebakken aardappelen.
-
Knip de tomaatjes in trosjes en leg 5 min in de airfryer op 200°C.
-
Bereid de vleessaus zoals aangegeven op de verpakking. Roer tot de saus voldoende ingedikt is.
-
Snij het vlees tussen de beentjes.
-
Leg 3 witte asperges bovenaan het bord. Schik daaronder 3 sneetjes lamsvlees met ernaast een trosje kerstomaatjes. Verdeel onderaan het bord de gebakken aardappelen met de groene aspergetips. Giet wat saus over het vlees en serveer.