Gesmoorde venkelplakken met lamskroon en puree met olijven

4Vlees60minPrint
Ingrediƫnten
  • 4 lamskroontjes
  • 2 venkels
  • 1 ui
  • 50 g zwarte ontpitte olijven
  • verse peterselie
  • 400 g aardappelen
  • Boni Selection olijfolie
  • 20 g Spar gepelde amandelen
Recept
  1. Hak de amandelen fijn.
  2. Spoel de peterselie, zwier droog en hak fijn. Hak de ontpitte olijven fijn.
  3. Pel de ui. Snij de ui en venkel in grove overlangse stukken.
  4. Stoof deze aan in hete olijfolie en laat kleuren. Laat de venkel zachtjes verder garen. Voeg af en toe een beetje water bij. De venkel moet je als het ware met een vork kunnen snijden. Kruid met peper en zout.
  5. Schil, kook en pureer de aardappelen. Werk af met peper, zout, zwarte olijvenstukjes en een weinig olijfolie.
  6. Kruid de lamskroontjes met peper en zout. Schroei aan in hete olijfolie. Laat verder garen op een zacht vuur tot de gewenste gaartijd. Werk af met de peterselie en amandelen.
  7. Snij het lamskroontje in gelijke stukken en serveer met de puree en venkel.
< naar recepten