Gestoomde schelvis met duglérésaus, puree en gestoofde venkel

Selder , Schaaldieren , Vis , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Duglérésaus
-
Pel de sjalotten en snipper fijn. Zet de sjalotten met de tijm, laurier en witte wijn op het vuur. Laat volledig inkoken. Voeg de visfumet toe en laat tot ½ inkoken. Voeg de room toe, laat tot ½ inkoken en zeef het geheel. Kruid met peper en zout, en dik de saus in met wat rouxkorrels.
-
Was, pluk en hak de peterselie fijn.
-
Was de tomaten en snij in 4. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in brunoise. Voeg de peterselie, de tomaat en de rivierkreeftjes toe aan de saus.
-
Kruid de schelvis met peper en zout en stoom de vis.
-
Schil de aardappelen en kook gaar. Plet de aardappelen en werk op met boter en melk. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Snij de venkels in 8 gelijke partjes. Bak de venkel in veel boter met een scheutje groentebouillon of water. Dek de venkel af met een deksel en laat garen.
-
Maak bolletjes puree met een ijsschep. Schik op het bord. Schik tussen de puree de stukken venkel. Verdeel de vis over de borden en werk af met de duglérésaus.