Schelvis met aardappelmousseline, gestoofde prei en kerstomaatjes

Schelvis met aardappelmousseline, gestoofde prei en kerstomaatjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken. Gaar ze in de visfumet. Giet af, maar bewaar het kookvocht. Pureer de aardappelen, meng de puree met een beetje van het kookvocht en een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C.

  3. Spoel de spinazie en laat uitlekken. Bak de spinazie gaar in een pan met een beetje olijfolie. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. Panade: laat de boter mals worden op kamertemperatuur. Hak de bieslook fijn, maar hou enkele sprietjes over. Meng de boter met de amandelschilfers, panko en fijngehakte bieslook.

  5. Schik de kerstomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Zet in de voorverwarmde oven en gaar gedurende 5 à 10 minuten.

  6. Haal de tomaatjes uit de oven en hou warm.

  7. Zet de oven op de grillstand. Kruid de schelvisfilets met peper en zout. Schik de filets in een ovenschotel en bedek met een laagje panade. Zet de ovenschotel in de oven en laat gedurende 10 minuten garen. Zet de schotel onder de grill en laat nog enkele minuten grillen.

  8. Doe de aardappelpuree in een spuitzak. Spuit rondjes op de borden. Verdeel de spinazie in het midden. Schik de vis erop. Werk af met enkele sprietjes bieslook. Serveer met de kerstomaatjes.