Lamskroon met kruidenkorst, venkelgratin, kerstomaatjes en aardappelen

Lamskroon met kruidenkorst, venkelgratin, kerstomaatjes en aardappelen
spar gaurain

Frédéric & Christelle

spar gaurain

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Aardappelen

  Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen, spoel ze en leg ze in een ovenschotel Overgiet met bouillon (½ rund en ½ gevogelte) tot de aardappelen onderstaan. Voeg een geplette teen look toe en een laurierblaadje. Kruid met peper en zout. Zet in de oven en laat garen tot alle vloeistof opgenomen is, dit duurt ± 45 min.

 2. Venkelgratin

  Snij de venkel in 2 en daarna in fijne schijfjes. Blancheer ze kort in kokend water. Leg in een ovenschaal, overgiet met bouillon (½ rund en ½ gevogelte) en laat garen tot de vloeistof opgenomen is. Werk af met wat paneermeel of Parmezaanse kaas en bak bruin onder de grill.

 3. Gekonfijte tomaatjes

  Was de tomaatjes. Snij elk tomaatje kruisgewijs in, maar hou ze zo veel mogelijk in tros. Dop ze in de suiker, leg in een ovenschaal en strooi er wat suiker over. Giet er wat olijfolie over, verdeel er wat tijm over en voeg 1 el water toe. Dek af met aluminiumfolie. Zet in de oven en laat garen. Je kan dit gerust een dag op voorhand doen, hoe lang ze in de oven staan, hoe meer gekonfijt ze zullen zijn.

 4. Kruidenkorst

  Snij de boter in stukken. Hak de verschillende kruiden fijn en meng onder de boter. Voeg paneermeel toe en meng tot een consistente massa. Verdeel de kruidenboter op een vel bakpapier. Leg er een tweede vel bakpapier op en rol plat met een deegrol. Bewaar in de koelkast.

 5. Kruid de lamskroon met peper. Snij een strook van de boter met bakpapier en schik rond het vlees. Zorg dat het volledige stuk vlees ingepakt is met de kruidenboter. Verwijder het bakpapier.

 6. Verwarm de oven voor op 210-220°C. Leg het vlees in een ovenschotel en bak 30 min in de warme oven.

 7. Haal het gare vlees uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie.

 8. Snij het vlees tussen de beentjes in. Dresseer de tomaatjes en aardappelen op het bord. Verdeel de venkelgratin in kleine ovenschaaltjes en zet op het bord. Zet 2 stukjes vlees op het bord en serveer.