Normandisch parelhoenkroontje met appeltjes, peterseliepuree, gebakken spruitjes en witlof

Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook de aardappelen gaar.
-
Giet af en plet tot een puree. Meng de melk, 1 el boter en de peterselie onder de puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Stoof het witlof gaar in een pan met boter en een beetje water. Laat het water volledig verdampen en bak het witlof goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Snij de spruitjes in fijne slierten. Bak kort aan in een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg de veenbessen toe.
-
Bak de parelhoenkroontjes gaar in de voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 min.
-
Pel de sjalot, snipper fijn en stoof aan in boter. Blus met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de fond toe en laat de saus indikken met 1 el bruine rouxkorrels. Kruid met peper en zout.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders