Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg:
  2. Kneed de blokjes boter met het eigeel en de poedersuiker door de bloem. Bewerk tot een glad deeg. Pak in met plasticfolie en laat 20 min rusten in de koelkast.

  3. Smeer de taartvorm in met boter en bestrooi met wat bloem. Rol het deeg uit en leg op de bodem van de taartvorm. Bedek met bakpapier en bestrooi met bakparels. Bak 10 min op 180°C. Verwijder de parels en het bakpapier en laat nog 5 min bakken. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  4. Compote:
  5. Schil 1/2 van de appels en snij in stukjes. Zet een pan op een matig vuur met het water en 5/16 van de suiker. Voeg de appels toe en laat onder deksel 10 min stoven tot de appel zacht is. Haal van het vuur en stamp grof. Laat afkoelen.

  6. Gebakken appels:
  7. Was 1/2 van de appels en snij in partjes. Verwijder het klokhuis. Verhit wat boter in een pan op matig vuur. Wentel de appelpartjes erdoor. Bestrooi met 5/16 van de suiker en kaneel. Blus met calvados. Laat de calvados verdampen en de appels licht karamelliseren. Haal van het vuur en laat afkoelen.

  8. Roomvulling:
  9. Klop de eieren met 6/16 van de suiker schuimig. Klop de melk, zure room en het amandelpoeder erdoor.

  10. Verwarm de oven voor op 180°C.

  11. Verdeel de compote over de deegbodem. Duw de gebakken appelpartjes erin. Giet de roomvulling erover. Bestrooi met amandelschilfers.

  12. Bak 35 min in de voorverwarmde oven.

  13. Haal uit de oven, laat afkoelen, werk af met wat poedersuiker en serveer.