Normandische pannenkoek

Normandische pannenkoek

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng de melk met het spuitwater, de suiker, bloem, eidooiers en gesmolten boter tot een homogeen klontervrij deeg.

  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboor en snij in schijfjes van 3 mm dikte.

  3. Bak de schijfjes appel aan in wat boter in een hete koekenpan. Laat aan beide zijden mooi kleuren. Giet voldoende deeg in de pan zodat de appels in het deeg opgenomen zijn. Als de appeltjes uit de pannenkoek vallen, voeg je wat extra deeg toe. Laat 1 zijde kleuren. Bestrooi met wat suiker en voeg klontjes boter toe. Zet het deksel op de pan en keer de pan om zodat de pannenkoek op het deksel ligt. Laat de pannenkoek met de andere zijde in de koekenpan glijden. Strooi ook op deze zijde wat suiker en voeg klontjes boter toe aan de rand zodat ze smelten. Beweeg de pan een beetje zodat suiker en boter smelten.

  4. Flambeer met een dopje calvados als beide zijden mooi gebakken zijn.

  5. Los enkele eetlepels Luikse siroop op in wat water tot je een vloeibare siroop bekomt. Hou apart.

  6. Serveer de pannenkoek op een warm bord. Werk af met wat Luikse siroop.