Normandische taart

8Zoet60minPrint
Ingrediënten
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 125 g suiker
  • 4 eetlepels Boni Selection melk
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 Spar eieren
  • 3 appels
  • 100 g Spar boter
  • 100 g suiker (toplaag)
  • 1 Spar ei
  • 50 g Spar kokospoeder*
Recept

1. Verwarm de oven voor op 150°C.
2. Deeg: meng de bloem, suiker, melk, olijfolie en eieren goed. Giet in de ingeboterde en bebloemde springvorm.
3. Schil de appels en snij in kwartjes. Schik de appelkwartjes op het deeg.
4. Zet de bakvorm in de oven en bak gedurende 20 minuten. Controleer of het deeg voldoende is opgesteven.
5. Toplaag: meng ondertussen de rest van de ingrediënten. Haal de taart uit de oven en giet dit mengsel erop.
6. Zet opnieuw in de oven en laat gedurende 25 minuten bakken tot het bruin ziet. Wordt het te bruin, dek af met aluminiumfolie.
7. Haal de taart uit de oven en keer om op een rooster.
8. Draai nogmaals om op een taartschotel.
9. Eet de taart lauw of koud.

*Je kan het kokospoeder ook vervangen door amandelpoeder.

< naar recepten