Pannenkoek 'Normandië'

4Zoet30minPrint
Ingrediënten
  • 250 g bloem
  • 7 dl Boni volle melk
  • 6 Spar eieren
  • 50 g Spar boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespuntje zout
  • Cox appelen
  • lichtbruine suiker
  • calvados
  • klontje Spar boter
Recept

1. Meng de bloem met het zout en de vanillesuiker in een kom. Klop de eieren los in de melk. Roer dit geleidelijk door de bloem tot een licht beslag. Smelt de boter. Voeg de gesmolten boter eraan toe.
2. Verwijder het klokhuis van de appelen. Snij ze in schijfjes van gelijke dikte.
3. Laat een klontje boter smelten in een pan met antiaanbaklaag. Leg de appelschijfjes rondom in de pan. Overgiet onmiddellijk met een pollepel deeg; zorg ervoor dat de schijfjes goed vastzitten in het deeg. Bak goudbruin. Bestrooi de appelschijfjes met suiker. Bestrijk de tweede koekenpan met boter. Keer de pannenkoek voorzichtig in de tweede pan om en laat de andere kant goudbruin bakken.
4. Flambeer de pannenkoek met calvados en serveer.

< naar recepten