Gluten en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Gemarineerde appelen
-
Kook 200 g suiker op met het water en de aromaten (1 vanillestok, 1 steranijs en 1 kaneelstok) tot een suikersiroop.
-
Laat afkoelen en voeg het sap van 2 citroenen toe.
-
Verwijder het klokhuis van de appels met een appelboor. Was de appels, maar schil ze niet. Snij ze met behulp van een mandoline in fijne schijfjes.
-
Laat ze een nachtje marineren in de suikersiroop.
-
Taartbodem
-
Meng de bloem met 50 g suiker, het bakpoeder en het zout.
-
Voeg 1 eidooier toe en kneed tot een deeg. Laat minstens 1 u rusten in de koelkast.
-
Beboter de taartvorm en verwarm de oven voor op 180°C.
-
Rol het deeg uit op een bebloemde tafel en schik in de taartvorm.
-
Zet in de voorverwarmde oven en bak gedurende 12 à 15 min. Haal uit de oven en laat afkoelen.
-
Banketbakkersroom
-
Kook de melk met 1 opengesneden vanillestok.
-
Klop 4 eidooiers samen met 100 g suiker mooi glad en voeg het puddingpoeder toe.
-
Giet de kokende melk op het mengsel en meng.
-
Giet terug in de kookpot en laat op een laag vuur, onder voortdurend roeren, koken, tot het dik en gebonden is.
-
Laat eventjes afkoelen en giet de lauwe banketbakkersroom in de taartbodem. Laat alles afkoelen.
-
Meringue
-
Klop het eiwit tot schuim. Voeg 200 g suiker beetje bij beetje toe en blijf kloppen tot een stevig schuim.
-
Doe de meringue in een spuitzak en spuit lange slierten op een bakplaat met bakpapier.
-
Zet in een oven op 90°C en laat bakken gedurende 40 min.
-
Haal de appelschijfjes uit de suikersiroop en schik op de afgekoelde banketbakkersroom. Snij de gebakken meringue in stukjes en werk de taart hiermee af.