Allergenen

Eieren , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Schil de appels en snij in kwartjes. Doe de appelpartjes in een pan. Verdeel de boter in klontjes en schik over de appels. Laat de honing kort smelten in de microgolfoven en giet over de appels. Zet op het vuur en laat de appels zacht worden. Blus de appelen met de calvados.

  3. Smeer de bakvorm in met boter en bebloem. Schud het teveel aan bloem uit de bakvorm. Schik 1 vel bladerdeeg in de bakvorm en druk goed aan. Prik het deeg in met een vork.

  4. Schik de appelstukjes mooi naast elkaar op het deeg.

  5. Breek 4 eieren en klop ze los. Meng ze met het amandelpoeder en de bruine suiker. Giet dit mengsel over de appelen.

  6. Leg het 2de vel bladerdeeg erop en druk goed aan. Sluit de 2 vellen bladerdeeg mooi aan de rand. Duw de randen goed aan elkaar met behulp van een vork.

  7. Maak in het midden een gaatje zodat de stoom uit de taart kan.

  8. Breek het laatste ei en klop los. Strijk de bovenkant van de taart in met het losgeklopte ei.

  9. Zet in de voorverwarmde oven en laat gedurende ± 35 minuten bakken tot het deeg mooi goudbruin gekleurd is.

  10. Haal uit de oven en laat afkoelen.