Winterse appeltaart
Ingrediënten
- 2 blaadjes kruimeldeeg
- 100 g Spar boter
- 100 g Spar amandelpoeder
- 100 g bloemsuiker
- 100 g Boni bloem
- 3 appels
- 75 g suiker
- handvol Spar walnoten
- scheutje calvados
- 1 zakje vanillepuddingpoeder
- 750 ml Boni melk
- handvol Spar rozijnen
Recept
- Beboter en bebloem de bakvorm. Schik 1 vel kruimeldeeg erin.
- Maak een vanillepudding met het puddingpoeder, de suiker en de melk, zoals aangegeven op de verpakking. Weeg hiervan 200 g en zet aan de kant.
- Meng de boter met het amandelpoeder, de bloemsuiker en de bloem.
- Voeg hierbij de 200 g pudding en giet er een scheutje calvados* bij.
- Schil de appelen en snij in grove stukken. Meng samen met de rozijnen en de walnoten onder het beslag.
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Schik alles op de taartbodem en werk af met reepjes kruimeldeeg.
- Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak gedurende 1 u 15 min.
- Haal de taart uit de oven en bestrooi met bloemsuiker terwijl ze nog warm is.
*Kan evengoed zonder calvados.
Delen