Winterse appeltaart
                    
                    
                noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    
Beboter en bebloem de bakvorm. Schik 1 vel kruimeldeeg erin.
 - 
                    
                    
Maak een vanillepudding met het puddingpoeder, de suiker en de melk, zoals aangegeven op de verpakking. Weeg hiervan 200 g en zet aan de kant.
 - 
                    
                    
Meng de boter met het amandelpoeder, de bloemsuiker en de bloem.
 - 
                    
                    
Voeg hierbij de 200 g pudding en giet er een scheutje calvados* bij.
 - 
                    
                    
Schil de appelen en snij in grove stukken. Meng samen met de rozijnen en de walnoten onder het beslag.
 - 
                    
                    
Verwarm de oven voor op 160°C.
 - 
                    
                    
Schik alles op de taartbodem en werk af met reepjes kruimeldeeg.
 - 
                    
                    
Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak gedurende 1 u 15 min.
 - 
                    
                    
Haal de taart uit de oven en bestrooi met bloemsuiker terwijl ze nog warm is.*Kan evengoed zonder calvados.
 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders