Winterse appeltaart

6Zoet60minPrint
Ingrediënten
  • 2 blaadjes kruimeldeeg
  • 100 g Spar boter
  • 100 g Spar amandelpoeder
  • 100 g bloemsuiker
  • 100 g Boni bloem
  • 3 appels
  • 75 g suiker
  • handvol Spar walnoten
  • scheutje calvados
  • 1 zakje vanillepuddingpoeder
  • 750 ml Boni melk
  • handvol Spar rozijnen
Recept
  1. Beboter en bebloem de bakvorm. Schik 1 vel kruimeldeeg erin.
  2. Maak een vanillepudding met het puddingpoeder, de suiker en de melk, zoals aangegeven op de verpakking. Weeg hiervan 200 g en zet aan de kant.
  3. Meng de boter met het amandelpoeder, de bloemsuiker en de bloem.
  4. Voeg hierbij de 200 g pudding en giet er een scheutje calvados* bij.
  5. Schil de appelen en snij in grove stukken. Meng samen met de rozijnen en de walnoten onder het beslag.
  6. Verwarm de oven voor op 160°C.
  7. Schik alles op de taartbodem en werk af met reepjes kruimeldeeg.
  8. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak gedurende 1 u 15 min.
  9. Haal de taart uit de oven en bestrooi met bloemsuiker terwijl ze nog warm is.

    *Kan evengoed zonder calvados.
< naar recepten