Pastarolletjes ‘terre et mer’

Pastarolletjes ‘terre et mer’

Allergenen

Schaaldieren , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het groen van de venkel en bewaar als garnituur.

  2. Reinig de venkel en snij in fijne lamellen.

  3. Reinig de lente-uitjes en snij in fijne stukken.

  4. Pel de sjalot en snipper fijn.

  5. Snij de pikante salami in blokjes, bak in een hete pan en hou opzij.

  6. Verhit de boter en olijfolie in een pot en stoof de sjalot, venkel en lente-uitjes aan.

  7. Plet het venkelzaad en voeg toe aan de groenten. Voeg ook het bouillonblokje toe. Meng alles.

  8. Deglaceer met de witte wijn en pastis. Giet het water erbij.

  9. Zet een deksel op de pot en laat sudderen tot de groenten gaar zijn. Kruid met peper en zout.

  10. Verwarm de oven voor op 180°C.

  11. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.

  12. Leg een lasagnevel open en schik er 3 scampi’s op met daartussen telkens wat gebakken pikante salami.

  13. Rol op tot een cannelloni.

  14. Boter de ovenschaaltjes in en leg hierin de cannelloni*.

  15. Overgiet met de groentesaus. Strooi de kaasmengeling erover.

  16. Zet gedurende 15 à 20 min in de voorverwarmde oven.

  17. Haal uit de oven en werk af met een takje venkelgroen en wat stukjes pikante salami.

  18. Serveer warm.* Voor een warm voorgerecht volstaan 2 rolletjes. Voorzie 3 rolletjes voor een hoofdgerecht.