Reuzecannelloni met ham en prei PT1H 6 porties 2 verpakkingen kaassaus 4 medium prei nootmuskaat Spar boter takje verse tijm Spar gratinkaas 150 ml Boni Selection magere melk 250 g ricotta 4 vellen verse lasagne 200 g Spar prosciutto

Reuzecannelloni met ham en prei

9c9945af55b63f46e7852cf37c93a2622ffe2ea3ae590f84885cd9c6e1056014.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Was de preistengels en snij het witte gedeelte in ringen. Rits de naaldjes van de tijm.

  3. Stoof de preiringen aan in boter zonder ze te laten kleuren. Kruid met tijmnaaldjes, peper, zout en nootmuskaat. Voeg een scheutje water toe en dek de pot af. Laat ze op een zacht vuur verder garen.

  4. Laat de prei iets afkoelen en schep de hamreepjes en ricotta erdoor. Breng verder op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Meng de kaassaus met de melk zoals aangegeven op de verpakking.

  6. Wrijf de ovenschaal in met boter.

  7. Verdeel het preimengsel in 4 porties. Leg elk lasagnevel met de langste kant horizontaal voor je, schep op 2 cm van de onderkant een dikke lijn preimengsel en rol tot een cannelloni. Schik in de ovenschaal en herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.

  8. Overgiet met de kaassaus en bestrooi met gratinkaas.

  9. Plaats 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  10. Haal uit de oven en serveer met een frisse groene salade.