Cannelloni van ham & prei

Cannelloni van ham & prei

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de prei, snij het groene gedeelte weg en snij elke stengel in 2 stukken. Kook de prei beetgaar in een bodempje water, gekruid met peper, zout, look, tijm en bieslook.

  2. Smelt de boter voor de saus, voeg de bloem eraan toe en laat even bakken. Voeg vervolgens de melk er geleidelijk bij, onder voortdurend roeren. Laat de mascarpone erin smelten tot een gladde saus. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  3. Haal de preistengels uit het kookvocht en laat ze goed uitlekken. Druk het overtollige vocht er voorzichtig uit. Wikkel ze in de plakken ham en schik ze in een ovenschaal.

  4. Overgiet met de warme saus en bestrooi met kaas. Plaats onder een hete grill tot de kaas gaat kleuren.

  5. Cannelloni kan je makkelijk invriezen en later opeten. Handig voor ijverige ouders of studenten.