Gratin van prei, aardappel & beenham PT1H 6 porties Spar boter 4 stengels prei Spar gemalen gratinkaas 25 cl Spar room 4 sneden Spar gekookte beenham nootmuskaat 1 kg geschilde vastkokende aardappelen

Gratin van prei, aardappel & beenham

c70ba76e4406e7a41ba90f8db7731bf8c84c1ab50a8e5ef66e1a283d8eb8845f.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Kook de aardappelen beetgaar in licht gezouten water. Laat ze uitlekken en iets afkoelen. Snij ze vervolgens in plakjes.

  3. Snij het witte gedeelte van de prei in ringen, spoel grondig en stoof beetgaar in boter. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. Snij de ham in reepjes.

  5. Bedek de bodem van een ovenschaal met een laagje aardappelplakjes. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Ga verder met een laagje prei, bestrooi met hamreepjes en herhaal dit tot de schaal vol is.

  6. Overgiet met de room en dek af met gratinkaas.

  7. Plaats 30 minuten in de voorverwarmde oven en serveer onmiddellijk.