Gepofte knolselder met gebakken rijst en zoete aardappelpuree

Selder , noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Snij de wortels van de knolselder en boen de knol schoon.
-
Kneus het korianderzaad. Prik gaatjes in de knolselder en leg in een ovenschaal.
-
Bestrijk met olijfolie en wrijf royaal in met zeezout en korianderzaad.
-
Zet 2,5 à 3 u in de oven en bedruip elke 30 min met olie.
-
Tahinroom
-
Meng de tahin en mierikswortel door de zure room en kruid met zout.
-
Kruidensalsa
-
Doe basilicum, koriander, 3 el olijfolie, ½ teen look, zeste en sap van limoen in een hakmolentje en mix. Kruid met peper en zout en zet opzij.
-
Olijf-notensalsa
-
snij de olijven in dunne plakjes. Rooster de noten en hak ze grof. Pel en snipper de look fijn.
-
Meng de granaatappelpitten met de look, ahornsiroop, olijfplakjes, pecannoten en 3 el olijfolie. Kruid met zout en zet opzij.
-
Rijst
-
Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Pluk de blaadjes van de munt.
-
Smelt de boter in een grote wok en bak de muntblaadjes op een zacht vuur. Schep de rijst erdoor en roerbak. Verbrokkel de feta erover.
-
Snij 10 g muntblaadjes fijn en schep door de salsa.
-
Verwarm de zoete aardappelpuree, schik in een schaal en strijk glad. Druk er wat kuiltjes in met de achterkant van een koffielepel en verdeel de kruidensalsa erover.
-
Schik de rijst in een schaal en verdeel de olijf-notensalsa erover.
-
Haal de knolselder uit de oven en snij in plakken.
-
Serveer met citroenpartjes en tahinroom en werk af met granaatappelpitten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders