Gepofte knolselder met gebakken rijst en zoete aardappelpuree

Selder , noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Snij de wortels van de knolselder en boen de knol schoon.
-
Kneus het korianderzaad. Prik gaatjes in de knolselder en leg in een ovenschaal.
-
Bestrijk met olijfolie en wrijf royaal in met zeezout en korianderzaad.
-
Zet 2,5 à 3 u in de oven en bedruip elke 30 min met olie.
-
Tahinroom
Ingrediënten: 200.0 g Boni zure room 3.0 el tahin 1.0 potjes mierikswortel
Meng de tahin en mierikswortel door de zure room en kruid met zout.
-
Kruidensalsa
Ingrediënten: 3.0 el Boni Selection Griekse olijfolie 5.0 g basilicum 5.0 g korianderblaadjes 0.5 teentjes knoflook 2.0 zeste van limoenen 1.0 sap van limoenen
Doe basilicum, koriander, 3 el olijfolie, ½ teen look, zeste en sap van limoen in een hakmolentje en mix. Kruid met peper en zout en zet opzij.
-
Olijf-notensalsa
Ingrediënten: Spar granaatappelpitten 3.0 el Boni Selection Griekse olijfolie 1.0 teentjes knoflook 40.0 g groene olijven zonder pit 50.0 g Spar pecannoten 1.0 el ahornsiroop 10.0 g munt
snij de olijven in dunne plakjes. Rooster de noten en hak ze grof. Pel en snipper de look fijn.
-
Meng de granaatappelpitten met de look, ahornsiroop, olijfplakjes, pecannoten en 3 el olijfolie. Kruid met zout en zet opzij.
-
Rijst
Ingrediënten: 40.0 g munt 400.0 g Boni basmatirijst 50.0 g Spar boter 150.0 g feta (blok)
Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Pluk de blaadjes van de munt.
-
Smelt de boter in een grote wok en bak de muntblaadjes op een zacht vuur. Schep de rijst erdoor en roerbak. Verbrokkel de feta erover.
-
Snij 10 g muntblaadjes fijn en schep door de salsa.
-
Verwarm de zoete aardappelpuree, schik in een schaal en strijk glad. Druk er wat kuiltjes in met de achterkant van een koffielepel en verdeel de kruidensalsa erover.
-
Schik de rijst in een schaal en verdeel de olijf-notensalsa erover.
-
Haal de knolselder uit de oven en snij in plakken.
-
Serveer met citroenpartjes en tahinroom en werk af met granaatappelpitten.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven