Filet van hert met knolselder, minigroenten, zoete aardappelpuree en spaghetti van aardappel

Selder , Melk , Pindanoten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Geroosterde knolselder: warm de oven voor op 200°C.
-
Pel de look en plet met de platte kant van een groot mes.
-
Was de knolselder proper onder stromend water. Verwijder wortels en groen en dep goed droog. Leg in een ovenschotel met de look, 2 takjes tijm en rozemarijn.
-
Besprenkel met arachideolie, gerookt paprikapoeder en 1 afgestreken kl zout.
-
Pak de ovenschotel in met aluminiumfolie en zet 2 u in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven, snij in dikke schijven en in pizzapunten. Laat afkoelen tot gebruik.
-
Sherrysaus: pel de sjalotten en snij in grove stukken.
-
Smelt 2 el boter in een sauspan. Bak de sjalotten glazig. Voeg de honing toe en laat karamelliseren. Blus met de sherry en laat inkoken tot stroop.
-
Voeg de rundsfond toe en laat 2⁄3 inkoken tot sausdikte. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Geglaceerde minigroenten: stoom het witlof 7 min, de miniwortelen 7 min en de minicourgettes 5 min beetgaar.
-
Zoete aardappelpuree: schil de zoete aardappelen en snij in blokjes ter grootte van een dobbelsteen.
-
Smelt 1 el boter in een bakpan. Roer de zoete aardappelen en 4 takjes tijm erdoor en blus met 100 ml water.
-
Dek af en laat 15 min stoven tot de zoete aardappelen botermals zijn. Voeg extra water toe, indien nodig.
-
Mix de zoete aardappelen fijn met de room. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Spaghetti van aardappel: verwarm de friteuse voor op 180°C.
-
Snij spaghetti van de aardappelen met een spiraalsnijder.
-
Frituur 2 min lichtbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.
-
Warm de oven voor op 180°C.
-
Verhit boter in een bakpan.
-
Bak de filets van hert 2 min aan elke kant mooi bruin. Kruid met zwarte peper en zout. Laat 20 min verder bakken in de oven. Laat 5 min rusten onder aluminiumfolie.
-
Smelt, vlak voor het serveren, 4 el boter in een andere bakpan.
-
Wentel de minigroenten en knolselder erdoor en blus met 4 el sherrysaus.
-
Laat de saus inkoken en karamelliseren rond de groenten. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking: verdeel de zoete aardappelpuree op een bord. Leg de geglaceerde groenten en het vlees erbij. Werk af met de sherrysaus en versier met spaghetti van aardappel.