Rosbief met pommes pin, veenbessensaus, witloof & zoete aardappelpuree

Rosbief met pommes pin, veenbessensaus, witloof & zoete aardappelpuree

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruid de rosbief met peper en zout. Kleur alle zijden aan in wat boter. Laat gedurende 1 uur garen in een voorverwarmde oven van 120°C.

  2. Reinig de witloofstronkjes. Schroei aan in boter, kruid met peper en zout. Zet in een ovenschotel, dek af met folie en laat garen op 150°C gedurende 1 uur.

  3. Schil de zoete aardappelen. Pel de ui en snipper fijn. Zet de aardappelen op in gezouten water, breng aan de kook en laat garen. Giet af en laat even drogen op het vuur. Voeg de ui toe en mix met een klont boter tot een homogene massa.

  4. Laat de bruine fond met de veenbessencompote inkoken. Voeg de verse veenbessen toe en laat zachtjes intrekken.

  5. Haal het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens te snijden. Snij het vlees in dikke plakken.

  6. Bak de pommes pin in de friteuse op 180°C.

  7. Schik het vlees op het bord, serveer met de pommes pin, 3 stronkjes gebraiseerd miniwitloof die je rechtop zet en de zoete aardappelpuree. Werk af met de veenbessensaus.