Gehaktschotel met zoete aardappelpuree en appel

Kookgerei
Ovenschaal rechthoekig (1)
Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Pel en snipper de sjalot. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de sjalotsnippers hierin. Voeg de wortelen toe en schep goed om. Laat 5 min op een zacht vuur stoven, roer af en toe. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en komijn.
-
Doe het gehakt erbij en bak rul.
-
Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitdampen. Meng met een klontje boter en pureer tot een smeuïge puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Schil de appels, snij in 4, verwijder het klokhuis en snij in fijne plakjes.
-
Beboter een ovenschotel en schep het gehakt erin. Bedek met de zoete aardappelpuree en de appelschijfjes. Bestrooi met de geraspte kaas en paneermeel. Verdeel er wat klontjes boter over.
-
Zet in de voorverwarmde oven en bak 20 min.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders