Gehaktschotel met zoete aardappelpuree en appel

Gehaktschotel met zoete aardappelpuree en appel

Kookgerei

Ovenschaal rechthoekig (1)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. cc33777ac86ba1e58d9bd95a63b06a81de02756cfa76228f05e6e8b59c7cf007.jpg dd8d9b02d640dfe9b3c529b06eeee6f947b8563e18496c7444b6fd7327508424.jpg

    Pel en snipper de sjalot. Schil de wortelen en snij in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de sjalotsnippers hierin. Voeg de wortelen toe en schep goed om. Laat 5 min op een zacht vuur stoven, roer af en toe. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en komijn.

  3. 47ae6cb4be05a4db789b6d1ea7535b59677d51d82890df76c698194b2debf814.jpg 31920031e0936e98f3bf42a7854d1e0d8c7b63ee231e3bb62b3f3ebb43ea4101.jpg

    Doe het gehakt erbij en bak rul.

  4. 946fe2adf93ca699f40cc32be3e9942e19528a328b9dc1bc0e0f2859beee2f41.jpg ddb95ca238222ab61bce1fe9d392b5c2e21d1e33cc7021ef4c78036f03a7f7e6.jpg 70faa37cad4616ad39752d1953fbbde8163c097f2f678c2eec38345b9fe0bbe2.jpg fb7cfb9633eea2b1032591f25218b0a32312b4b966913eb7f55a7ceb2b9bfe18.jpg 60ca2b1801e4e0e3dce8b943b0cf07752269fb68d0fa7d599fdb5649c78900ab.jpg 956c35fdabbc413539d9350e58f1fdbf6f3dfb57441b0ff5d5624a43f53abac6.jpg 9830238fea88ed438620c84eba74a250e1a94fc8ab83da3f866f6572d7087883.jpg

    Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitdampen. Meng met een klontje boter en pureer tot een smeuïge puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. acef773bdf73c611165c2e35ffd3825381b1c0bbbcd36c3744dd6b6743711ad8.jpg da0c90792ff1ae9190de03cc540052491e8fb98be600dceef7b7d5991c7b7107.jpg

    Schil de appels, snij in 4, verwijder het klokhuis en snij in fijne plakjes.

  6. 46fd0ffc69d29c2239284dee209c1000e2287c5323af34d0b6cbf2dbb786cb38.jpg c259cab49c0e36a7f57b6899f892505384bd5bf8a4af6c429ab702f46c1b6f2e.jpg 1ddad27756864586f5530ec4fb2972720b1fa1ca8dcac3e11f3edbe88806d289.jpg 42f96157bf56cc53ca19ad1c4612c2065c2637f27fcdff70d9b53886f34e7e1a.jpg 8ba118b9d927089a984b8e0856c0ac5299a0d1e6db2bfa6f7c617d6f1f21a347.jpg 1eb9197bb780d509e6127684d83deb0a6a1c304575c40de108abd6078ec5abf8.jpg bafc0c9b69a9f8cc18b774c990f757414ca6632c649e030424130791da3d8942.jpg 92cb3e6d97d002efbf796956a8f37dc08f7bbeec169b44db35e4078e13b61226.jpg

    Beboter een ovenschotel en schep het gehakt erin. Bedek met de zoete aardappelpuree en de appelschijfjes. Bestrooi met de geraspte kaas en paneermeel. Verdeel er wat klontjes boter over.

  7. 18a7a342275507f4ea3cfe1b600b197e36bbfccf53a8005fb5076aa761d195a4.jpg a6bfcb0ba4bd82e7aff8e272fc803e05117d828266a7995044bf35f91da2b134.jpg 86e35b48e668361436f137b3bef8a37fe371af409e20f0b5a00370e6f37844bb.jpg

    Zet in de voorverwarmde oven en bak 20 min.