Tips voor de perfecte raclette
Raclette staat voor pure gezelligheid! Bovendien is het erg makkelijk en smaakt het verrukkelijk. Ontdek welke kaas je best kan kiezen, hoeveel kaas je moet voorzien en wat je erbij kan serveren. Laat het raclettetoestel alvast opwarmen en genieten maar.
Hoeveel raclettekaas voorzien?
Wij raden aan om 250 g kaas per persoon te voorzien. Voor de variatie kan je verschillende soorten kaas voorzien.
Welke kaas gebruik je voor raclette?
Kies voor één soort kaas of ga voor enkele kaassoorten met een verschillende smaak en/of textuur die je makkelijk kan smelten:
- Kaas met eetbare of gewassen korst
- Halfharde kaas
- Kaas van koe- of geitenmelk …
Wij raden aan om een neutrale kaas en 2 'speciallekes' te voorzien. Denk aan kaas met mosterd, witte wjin, peper, ... Zo zorg je voor variatie op je raclettetafel.
Wat is lekker bij raclette?
Naast kaas voorzie je best ook:
- Charcuterie (coppa, pancetta, droge worst)
- Brood (stokbroodje)
- Aardappelen (aardappel in de schil)
Tip: wil je een friszure toets toevoegen? Voorzie dan ook zilveruitjes.
Wat is het verschil tussen raclette en kaasfondue?
Bij raclette grill je de kaas in een pannetje om vervolgens de gesmolten kaas uit het pannetje te schrapen. De naam raclette komt zelfs van het woord 'racler' dat schrapen betekent.
Voor een kaasfondue smelt je de kaas in witte wijn of bouillon, om vervolgens je ingrediënten in de gesmolten kaas te dopen.