Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.

 2. Schil de rode uien. Snipper 2 rode uien grof, snij 1 rode ui fijn en 1 rode ui in halve ringen.

 3. Halveer de paprika’s en chilipepers en verwijder de steelaanzet en zaadjes. Verwijder het kroontje uit 5 tomaten en halveer ze.

 4. Leg de grof gesneden rode ui, de paprika’s, gehalveerde pruimtomaten en look op een ovenplaat met bakpapier en bak 30 min in de voorverwarmde oven.

 5. Duw de lookpuree uit de bol look. Mix met alle andere geroosterde groenten tot een fijne puree.

 6. Schil de gember en rasp fijn.

 7. Verhit wat olijfolie in een stoofpot. Bak de kippenkoteletten krokant aan beide zijden. Kruid met zwarte peper en zout. Haal uit de pot en laat even rusten.

 8. Bak de fijngesnipperde ui glazig in dezelfde vetstof. Roerbak de gember, tomatenpuree en currypoeder enkele min mee tot de tomatenpuree zijn olie begint te lossen. Blus met de rode saus. Voeg de tijm, laurier, kippenbouillon en water toe en breng aan de kook.

 9. Was de rijst in een ruime hoeveelheid water. Giet door een fijne zeef. Herhaal 2 keer. Voeg de rijst bij de saus. Leg een propere handdoek over de kookpot en zet het deksel erop. Laat 20 min sudderen op zacht vuur.

 10. Verwijder het kroontje van de laatste pruimtomaat en snij het vruchtvlees in fijne stukken.

 11. Roer de tomaat en rode ui in halve ringen door de rijst. Schik de kip erop en laat nog 10 min sudderen zonder handdoek, met deksel. Roer na de gaartijd de boter erdoor. Werk af met fijngesnipperde peterselie en serveer.