Aguadito de pollo (stevige kippensoep met rijst)
Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel en snipper de look en de ui. Fruit ze in olie op een middelhoog vuur. Doe met 1/2 van de kippenbouillon, de grof gehakte chilipeper en 2/3 planten koriander (blaadjes en steeltjes) in de blender en mix fijn.
-
Snipper de overige koriander grof.
-
Verwijder het vel van de kip.
-
Snij de wortel in plakjes. Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Giet de rest van de bouillon in een kookpot. Voeg de kip, rijst, komijn, wortel en aardappelen toe en vul verder aan met water tot alles net onder staat. Breng aan de kook op een middelhoog vuur, draai het vuur lager en laat 30 min afgedekt pruttelen. Voeg de erwtjes toe en laat doorwarmen. Haal de kip eruit en pluk het vlees van de botten.
-
Doe de kip terug in de soep en schep het koriandermengsel erdoor.
-
Breng op smaak met peper, zout en citroensap. Strooi de rest van de koriander erover en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders