Oosterse kippensoep met rijstnoedels en gelakte kip

6499440bda6528849cf77162f8215087dfc70af890de30195d7f33b6cbd8e81c.jpg

Allergenen

sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ingrediënten: 1.0 wortelen

    Schil de helft van de wortelen en snij grof.

  2. Ingrediënten: 2.0 uien

    Pel de ui en look en snipper alles fijn.

  3. Ingrediënten: 2.0 preien

    Verwijder het groen van de prei en was de rest van de prei grondig. Snij in stukken.

  4. Ingrediënten: 2.0 stengels citroengras 1.0 kruidentuiltjes 2.0 kippenvlees van de dijen (kippenkarbonades) 1.5 l water

    Zet de kippenbillen samen met de grof gesneden groenten, kruidentuiltje en de citroengrasstengels onder water. Laat 30 min zachtjes koken.

  5. Haal de kip uit de bouillon en giet de bouillon door een zeef. Hou de bouillon apart.

  6. Ingrediënten: 1.0 wortelen 125.0 g minichampignons

    Schil de andere helft van de wortelen en snij in kleine dobbelsteentjes. Borstel de champignons schoon en snij in 4. Bak de wortel en champignons in dezelfde kookpot glazig in hete boter.

  7. Ingrediënten: 5.0 cm verse gember 2.0 blikken Boni kokosmelk 2.0 el vissaus 1.0 chilipepers

    Schil de gember en snij in zeer kleine julienne. Snij de chilipeper in kleine ringen. Voeg beide toe aan de groenten. Giet de bouillon en de kokosmelk erbij. Doe de vissaus erbij en laat alles opkoken.

  8. Ingrediënten: 200.0 g rijstnoedels 1.0 g Spar wokgroenten

    Voeg de rijstnoedels en de wokgroenten toe en laat ± 5 min sudderen. Kruid met peper en zout.

  9. Ingrediënten: 3.0 el teriyakisaus

    Pluk het vlees van de kippenbillen. Bak het vlees in hete boter, voeg op het einde de teriyakisaus toe en roerbak alles samen.

  10. Ingrediënten: verse koriander

    Giet de soep in kommen, serveer de gebakken kipstukjes op de soep en werk af met wat korianderblaadjes.