Oosterse kippensoep met rijstnoedels en gelakte kip

Oosterse kippensoep met rijstnoedels en gelakte kip

Allergenen

sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de helft van de wortelen en snij grof.

  2. Pel de ui en look en snipper alles fijn.

  3. Verwijder het groen van de prei en was de rest van de prei grondig. Snij in stukken.

  4. Zet de kippenbillen samen met de grof gesneden groenten, kruidentuiltje en de citroengrasstengels onder water. Laat 30 min zachtjes koken.

  5. Haal de kip uit de bouillon en giet de bouillon door een zeef. Hou de bouillon apart.

  6. Schil de andere helft van de wortelen en snij in kleine dobbelsteentjes. Borstel de champignons schoon en snij in 4. Bak de wortel en champignons in dezelfde kookpot glazig in hete boter.

  7. Schil de gember en snij in zeer kleine julienne. Snij de chilipeper in kleine ringen. Voeg beide toe aan de groenten. Giet de bouillon en de kokosmelk erbij. Doe de vissaus erbij en laat alles opkoken.

  8. Voeg de rijstnoedels en de wokgroenten toe en laat ± 5 min sudderen. Kruid met peper en zout.

  9. Pluk het vlees van de kippenbillen. Bak het vlees in hete boter, voeg op het einde de teriyakisaus toe en roerbak alles samen.

  10. Giet de soep in kommen, serveer de gebakken kipstukjes op de soep en werk af met wat korianderblaadjes.