Oosters wortelsoepje met kippenspiesje

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • ½ kg wortelen
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 ui
  • ½ blik kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • verse koriander
  • 1 dl Boni Selection room (35% VG)
  • 1 kipfilet
  • kippenkruiden
  • Cuissana
Recept

1. Schil de wortelen en snij in gelijke stukjes. Pel de ui en snipper fijn.
2. Stoof de wortelen en ui glazig maar niet bruin.
3. Voeg de kippenbouillon en de gekneusde citroengrasstengel toe. Laat 30 minuten koken.
4. Verwijder de citroengrasstengel en mix de soep glad.
5. Voeg de kokosmelk toe. Kruid de soep met peper en zout. Klop de room lobbig.
6. Snij de kip in reepjes en maak spiesjes.
7. Paneer de spiesjes in Cuissana en bak ze op de barbecue.
8. Dresseer de soep in glaasjes en werk af met een beetje room en koriander.
9. Kruid de gebakken spiesjes en leg ze op het glas.

< naar recepten