Oosterse brochettes met oosterse salade

Oosterse brochettes met oosterse salade

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de scampi’s ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal. Snij de scampi’s in fijne stukjes tot je een soort van kleverige tartaar bekomt. Meng onder het kippengehakt.

  2. Pel de sjalotten en teentjes look. Snipper beide fijn. Hak de korianderblaadjes fijn. Snij de groene chilipepertjes in 2, verwijder de pitjes en snij fijn. Schil de gember en rasp fijn.

  3. Voeg alle kruiden en aromaten onder het gehakt. Voeg het eiwit toe. Meng alles tot je een homogene massa bekomt. Kruid met peper en zout.

  4. Neem ± 50 gr van deze vulling en maak bolletjes. Gebruik eventueel wat bloem om het kleven tegen te gaan. Duw de gehaktballetjes op het citroengras en duw aan beide zijden een beetje plat.

  5. Bak deze brochettes op een ingevette rooster op een matig vuur tot ze goudbruin en gaar zijn binnenin.

  6. Lekker met een oosterse salade.