Sesameend met oosterse salade

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 2 eendenborsten
  • ½ rode ui
  • ½ mango
  • ¼ komkommer
  • 1 wortel
  • 100 g Spar slamix
  • 40 ml sojasaus
  • 20 g bruine suiker
  • 1 kl rijstazijn
  • 10 g sesamolie
  • 20 g sweet chilisaus
  • 4 el limoensap
  • 2 el vissaus
  • 25 g Spar geroosterde sesamzaadjes
  • ½ potje verse koriander
Recept
  1. Marinade: breng de sojasaus aan de kook met 150 ml water, 15 g bruine suiker, rijstazijn, sweet chilisaus en sesamolie tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen in de koelkast.
  2. Snij de eendenborst in 3 lange repen. Snij elke reep in 2 stukken. Leg in de afgekoelde marinade. Laat 1 u tot 1 nacht trekken in de koelkast.
  3. Rooster de sesamzaadjes al roerend goudbruin in een pan zonder vetstof op een matig vuur.
  4. Pel de rode ui en snij in zeer fijne halve ringen. Spoel even af onder koud water om een te straffe smaak te voorkomen.
  5. Schil de wortel en mango en snij in lange fijne reepjes.
  6. Snij de komkommer in fijne plakjes.
  7. Dressing: klop 1 kl suiker met de vissaus en het limoensap op.
  8. Vul een kom met de gemengde sla.
  9. Verdeel de wortel, rode ui, komkommer en mango erover.
  10. Besprenkel met de dressing.
  11. Prik elk stuk eend op een stokje.
  12. Laat de marinade inkoken.
  13. Verwarm een bakpan op een matig vuur zonder vetstof.
  14. Bak de eendensatés 5 min op de velkant en 2 min aan de andere zijde.
  15. Smeer de satés in met de ingekookte marinade. Bestrooi met sesamzaadjes.
  16. Werk af met koriander. Serveer de oosterse salade erbij.
< naar recepten