Oosterse kip met basmatirijst PT30M 4 porties 2 4 kl kerriepoeder 2 teentjes look 2 sjalotten, fijngesnipperd 0 ananas 1 pakje Uncle Ben’s Express basmatirijst 1 koffielepel korianderbolletjes 1 koffielepel verse gember, fijngesneden 1 blik kokosmelk 100 g Spar Tasty cashewnoten Spar olijfolie 2 grote kippenfilets

Oosterse kip met basmatirijst

66430270d0c61a4584a78b1560cc66e46d9d44426a4f024224cf6c4b715e0587.jpg

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Trek een hoekje van de verpakking van de rijst open. Zet 2 minuten in de microgolfoven. Laat nog even staan en doe de verpakking open. Doe de rijst in een kom en roer door met een vork.

  2. Pel de tomaten. Snij in Ontpit ze en snij in fijne reepjes.

  3. Schil de ananas en snij in kleine blokjes.

  4. Snij de kipfilet in gelijke kleine blokjes.

  5. Giet een scheut olijfolie in de wok en verhit tot de olie dampt. Kleur de fijngesnipperde look, gember en sjalotten gedurende 30 seconden. Voeg de kipblokjes toe en laat mooi kleuren. Voeg het kerriepoeder, de cashewnoten en korianderbolletjes toe. Laat de aroma’s vrijkomen.

  6. Voeg de ananasblokjes toe en roerbak gedurende enkele minuten. Giet de kokosmelk erbij.

  7. Meng als laatste de gekookte rijst eronder en roerbak verder.

  8. Verdeel over de borden.

  9. Werk af met de tomatenreepjes en een takje groen.