Alitas de pollo al horno

Eieren , Gluten , Mosterd en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de kippenvleugels in 2.
-
Giet 3 el sojasaus en 2 el zonnebloemolie op de kippenvleugels. Kruid met zwarte peper en wat zout. Laat 30 min marineren in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Zet de kippenvleugels op een bakplaat met bakpapier en laat 10 min bakken in de voorverwarmde oven. Draai de vleugeltjes om en bak nog 10 min.
-
Pel de look en pers fijn. Meng met het paprikapoeder, 3 el sojasaus, ketchup, honing, mosterd en sap van ½ limoen. Kruid met wat zout en zwarte peper.
-
Smeer ½ op de kippenvleugels en zet 5 min in de oven. Draai de kippenvleugels om en smeer in met de rest van de lak. Laat nog 5 min bakken.
-
Snipper de peterselie fijn en werk de vleugeltjes ermee af. Serveer met aioli.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders