Penne al forno met kip PT1H 4 porties 1 el spaghettikruiden 300 g Boni Selection penne 350 g passata (gezeefde tomaten) 400 g tomatenstukjes 600 g Spar kippen 100 ml Boni Selection culinaire room 1 bol Spar mozzarella 1 bosje basilicum 1 kl gerookt paprikapoeder 1 ui 1 rode puntpaprika 1 oranje paprika 1 blokje kippenbouillon Boni olijfolie

Penne al forno met kip

df5343afb325b69ad60d0bf940308d1b34d4ae5fe97d42faadfa6a67efe3dd49.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn.

  2. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika’s en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Verhit olijfolie in een diepe pan.

  4. Bak de kip krokant en haal uit de pan.

  5. Bak de ui glazig in het vet van de kip.

  6. Voeg de paprikablokjes, de spaghettikruiden en het gerookt paprikapoeder toe en roerbak enkele minuten.

  7. Blus met 100 ml water, de tomatenblokjes en de passata frito.

  8. Voeg de kip en het kippenbouillonblokje toe. Laat 20 min zonder deksel op een zacht vuur koken.

  9. Voeg de room toe en laat nog 1 min koken. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Snipper de basilicum fijn en roer onder de saus.

  11. Warm de oven voor op 200°C.

  12. Kook de penne al dente in licht gezouten water volgens de instructies op de verpakking.

  13. Roer de penne onder de saus en verdeel over een ovenschotel.

  14. Laat de mozzarella uitlekken en snij in plakjes. Verdeel over de pasta.

  15. Bak 20 min in de voorverwarmde oven.