Jollof rijst

Schaaldieren en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de ui en look, snipper alles fijn. Schil en rasp de gember.
-
Snij de wortelen en het vruchtvlees van de paprika in brunoise.
-
Hak de chilipepers fijn. Snipper de peterselieblaadjes fijn.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Verhit een scheut olie in een gietijzeren pot en stoof de ui en looksnippers glazig. Voeg tomatenpuree, paprikapoeder, tijm en curry toe en laat zachtjes meebakken.
-
Blus met de passata en tomatenblokjes. Voeg een extra blik water toe en roer door.
-
Verkruimel het bouillonblokje erover en voeg de geraspte gember toe. Breng tegen het kookpunt en laat 10 min sudderen.
-
Doe de chilipeper, paprika en wortel erbij en laat 5 min verder stoven.
-
Roer de rijst door de saus, dek de pot af en zet 15 à 20 min in de oven tot de rijst het vocht heeft opgeslorpt en gaar is. Kruid met zout en werk af met peterselie. Serveer met roze garnalen.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven