Bobotie met tomatensalsa en gele rijst
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 2 uien
- 1 el currypoeder
- 1 kl gemalen gemberpoeder
- 1 el paprikapoeder
- 1 snuifje kaneel
- 1,5 el kurkuma
- 1 el wittewijnazijn
- 2 el Boni tomatenpuree
- 100 g mangochutney
- 4 sneetjes Spar wit toastbrood
- 250 ml Boni volle melk
- 2 Spar gedroogde abrikozen
- 40 g Spar rozijnen
- 15 g Spar gojibessen
- 3 Spar eieren
- 3 blaadjes laurierblaadjes
- 40 g Spar amandelen
- 4 pruimtomaten
- 1 sjalot
- ½ bosje verse koriander
- 180 g rijst
- arachideolie
Recept
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Ontkorst het toastbrood en laat het weken in melk tot gebruik.
- Pel de ui en snipper fijn.
- Verhit wat arachideolie in een pot.
- Bak de ui glazig. Roer het curry-, gember- en paprikapoeder, de kaneel en 1 el kurkuma erdoor.
- Voeg het gehakt toe en bak rul. Blus met de witte wijnazijn.
- Snij de abrikozen in slierten.
- Roer met de tomatenpuree, rozijnen, gojibessen, amandelen, 40 g mangochutney en het uitgeknepen wit brood door het gehakt. Kruid met zwarte peper en zout.
- Dresseer de gehaktmengeling in kleine ovenschoteltjes. Meng de melk met de eieren en giet over het gehakt zodat het net onder staat. Verdeel er de laurierblaadjes over.
- Bak 15 à 20 min in de voorverwarmde oven.
- Snij de tomaten in 4. Verwijder de zaadjes uit de tomaten. Snij het vruchtvlees in blokjes.
- Pel de sjalot en snipper fijn. Snipper de koriander fijn.
- Roer de tomatenblokjes onder de sjalot en koriander.
- Gaar de rijst zoals aangegeven op de verpakking in water met ½ el kurkuma.
- Serveer de bobotie met de tomatensalsa, gele rijst en overige mangochutney.
Delen