Bobotie met tomatensalsa en gele rijst
 
                    
                    
                Eieren en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Verwarm de oven voor op 180°C. 
- 
                    
                    Ontkorst het toastbrood en laat het weken in melk tot gebruik. 
- 
                    
                    Pel de ui en snipper fijn. 
- 
                    
                    Verhit wat arachideolie in een pot. 
- 
                    
                    Bak de ui glazig. Roer het curry-, gember- en paprikapoeder, de kaneel en 1 el kurkuma erdoor. 
- 
                    
                    Voeg het gehakt toe en bak rul. Blus met de witte wijnazijn. 
- 
                    
                    Snij de abrikozen in slierten. 
- 
                    
                    Roer met de tomatenpuree, rozijnen, gojibessen, amandelen, 40 g mangochutney en het uitgeknepen wit brood door het gehakt. Kruid met zwarte peper en zout. 
- 
                    
                    Dresseer de gehaktmengeling in kleine ovenschoteltjes. Meng de melk met de eieren en giet over het gehakt zodat het net onder staat. Verdeel er de laurierblaadjes over. 
- 
                    
                    Bak 15 à 20 min in de voorverwarmde oven. 
- 
                    
                    Snij de tomaten in Verwijder de zaadjes uit de tomaten. Snij het vruchtvlees in blokjes. 
- 
                    
                    Pel de sjalot en snipper fijn. Snipper de koriander fijn. 
- 
                    
                    Roer de tomatenblokjes onder de sjalot en koriander. 
- 
                    
                    Gaar de rijst zoals aangegeven op de verpakking in water met ½ el kurkuma. 
- 
                    
                    Serveer de bobotie met de tomatensalsa, gele rijst en overige mangochutney. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                