Chicken yassa met citroen en rijst

Eieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk , Mosterd , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de uien en snij ze in ringen. Pel de look en snij in schijfjes.
-
Leg de kip met de uien en look in een mengkom. Voeg de mosterd en het sap van 2 citroenen toe. Kruid met peper en zout en giet de zonnebloemolie erover. Leg de laurierblaadjes erin en verkruimel het bouillonblokje erover. Meng alles goed en laat 1 nacht marineren in de koelkast.
-
’s Anderendaags:
-
Bak de gemarineerde kip met alle ingrediënten in een grote kookpot.
-
Gaar verder in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 35 à 45 min.
-
Kook de rijst gaar in kokend water met een snuifje zout.
-
Dresseer de rijst in een grote schaal en leg de stukken kip met de saus erop.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders