Kippendrumsticks met druiven en Marokkaanse rijst

4411322cca2e25a077c1b75431e37ddd90e432118d1dfb050e1a30a17b9fc092.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kippendrumsticks:

    smelt 3 el boter in een braadpan. Bak de kippendrumsticks op een matig vuur aan alle kanten goudbruin. Verlaag het vuur en laat 30 min sudderen.

  2. Schil de gember en rasp fijn.

  3. Mix 300 g druiven in een blender en giet door een fijne zeef.

  4. Schep de drumsticks uit de pan. Verhoog het vuur en laat de gember en ras el hanout kort bakken. Roer de bloem erdoor. Blus met de kippenbouillon (250 ml) en druivenpuree. Voeg de honing toe. Breng aan de kook.

  5. Leg de kippendrumsticks in de saus en laat 5 min sudderen onder deksel. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Marokkaanse rijst:

    week de rozijnen in 100 ml water tot gebruik. Pel de ui en snipper fijn. Verwijder steelaanzet en zaadjes van de paprika en snij in blokjes.

  7. Verhit wat olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Roer de saffraan, kaneel, cayennepeper en rijst erdoor. Blus met de kippenbouillon (375 ml) en laat 30 min sudderen onder deksel. Voeg na 25 min de paprika en erwten toe en laat deze 5 min mee garen.

  8. Haal de kookpot na gaartijd van het vuur en klem een theedoek tussen pot en deksel. Laat 10 min rusten.

  9. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Hak de hazelnoten fijn. Snij de dadels in slierten. Snipper de peterselie en koriander fijn.

  10. Roer de pijnboompitten, hazelnoten, dadels, uitgelekte rozijnen en groene kruiden door de rijst.

  11. Serveer de kippendrumsticks met de Marokkaanse rijst.