Jerky kippendrumsticks met koriander PT1H 4 porties 3 el bruine suiker 1 eetlepel zeezout 1 eetlepel cayennepeper 1 kl paprikapoeder 1 kl gemalen nootmuskaat 1 kl chilipoeder 1 kl lookpoeder 2 el Boni olijfolie 1 el gemalen gemberpoeder 2 sap van limoenen 1 el gedroogde rozemarijn 2 eetlepels gedroogde tijm verse koriander 1 kl zwarte peper 1 kl ajuinpoeder 1 kl gemalen kaneel 20 kippenonderbouten

Jerky kippendrumsticks met koriander

6889f957dd2ea3efdd019d863dfe26f08d3ee69c77a51837bbdb962a4b1c0d27.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Jamaican jerk: meng alle ingrediënten in een vijzel. Bewaar in een kruidenpot.

  2. Bestrooi de kippendrumsticks met de droge Jamaican jerk kruidenmengeling. Meng ze in een kom en voeg limoensap en olijfolie toe. Zet in de koelkast gedurende ½ uur.

  3. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

  4. Verwarm de oven voor op 165°C.

  5. Bereid de BBQ of de grill voor. Gril de kippendrumsticks op heet vuur.

  6. Haal de drumsticks van het vuur eens ze aangebraden zijn. Zet in de voorverwarmde oven en laat verder garen gedurende 15 à 20 minuten.

  7. Serveer met gehakte korianderblaadjes en veel servetten.