Jerky kippendrumsticks met koriander

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 20 kippendrumsticks
  • sap van 2 limoenen
  • 2 eetlepels Boni Selection olijfolie
  • verse koriander
  • 2 eetlepels gedroogde tijm
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 1 eetlepel cayennepeper
  • 1 eetlepel gemalen gemberpoeder
  • 1 ½ eetlepel zeezout
  • 1 koffielepel ajuinpoeder
  • 1 koffielepel zwarte peper
  • 1 koffielepel gemalen kaneel
  • ½ koffielepel chilipoeder
  • 1 koffielepel gemalen nootmuskaat
  • 1 koffielepel knoflookpoeder
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels bruine suiker
Recept

1. Jamaican jerk: meng alle ingrediënten in een vijzel. Bewaar in een kruidenpot.
2. Bestrooi de kippendrumsticks met de droge Jamaican jerk kruidenmengeling. Meng ze in een kom en voeg limoensap en olijfolie toe. Zet in de koelkast gedurende ½ uur.
3. Haal het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
4. Verwarm de oven voor op 165°C.
5. Bereid de BBQ of de grill voor. Gril de kippendrumsticks op heet vuur.
6. Haal de drumsticks van het vuur eens ze aangebraden zijn. Zet in de voorverwarmde oven en laat verder garen gedurende 15 à 20 minuten.
7. Serveer met gehakte korianderblaadjes en veel servetten.

< naar recepten