Gevlinderde kip met limoen, abrikoos en koriander

Gevlinderde kip met limoen, abrikoos en koriander

Kooktips

Door de ruggengraat van de kip te verwijderen en ze open te snijden, kan elk stukje goed grillen op de BBQ.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Gevlinderde kip

    Leg de kip met de borst op de snijplank. Neem het uiteinde vast en knip met een schaar links naast de ruggengraat richting nek.

  2. Doe hetzelfde langs de rechterkant van de ruggengraat en verwijder de ruggengraat.

  3. Aan de binnenkant van de kip zie je nu een witte, driehoekige punt. Snij dat door met een mes en druk vervolgens vanaf de borstkant het borstbeen omhoog. Als het borstbeen iets naar buiten steekt, steek je je vingers eronder en trek je het eruit.

  4. Marinade

    Snij het wit van de lente-ui in stukjes. Hou het groen apart bij. Pel de teentjes look.

  5. Doe de karnemelk in de blender samen met de lente-uitjes. Voeg limoensap, peper en zout toe en mix glad. Giet ½ van het mengsel in een kom en zet koel.

  6. Voeg de teentjes look bij de rest van het mengsel in de blender en mix glad. Kruid met peper en zout. Strijk de gevlinderde kip ermee in. Zet afgedekt 1 nacht in de koelkast.

  7. Verwarm de oven voor op 160°C.

  8. Abrikozenpuree en -saus

    Doe de abrikozen in een kom en overgiet met kokend water, tot ze net onder staan. Laat 10 min weken. Doe ze samen met de tequila en het sap van 1 limoen in de blender en mix tot puree. Schep er 1 el abrikozenpuree uit voor de garnering en mix de rest nogmaals, samen met de apart gehouden karnemelk.

  9. Laat de kip op kamertemperatuur komen en zet ± 1 u in de voorverwarmde oven.

  10. Verhit de BBQ voor direct grillen.

  11. Snij het groene deel van de lente-uitjes fijn. Hak de koriander grof.

  12. Rooster de kip boven de hete kolen goudbruin aan beide zijden.

  13. Serveer de kip met de abrikozenpuree, abrikozensaus en partjes limoen.

  14. Bestrooi met koriander en lente-ui.