Gevogeltehamburger met limoen, gember en koriander

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 400 g gevogeltegehakt
  • 1 Spar ei
  • 4 eetlepels broodkruim
  • 4 eetlepels vers gehakte koriander
  • sap en zeste van 1 limoen
  • 2 koffielepels verse gember
  • 1 komkommer
  • 4 afbakbroodjes (keizersbroodjes)
  • kropsla
  • 1 groene chilipeper
  • 8 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 teentje look
Recept

1. Reinig de kropsla en pluk mooie blaadjes. Spoel de komkommer en snij in lange, fijne plakjes.
2. Verwarm de oven voor op 180°C.
3. Pel het teentje look en snipper fijn. Snij het chilipepertje fijn. Schil de gember en rasp fijn.
4. Dressing: meng de sojasaus, de sesamolie, het limoensap, de fijngesneden chilipeper en de looksnippers tot een homogene saus. Kruid met peper en zout. Giet in een potje.
5. Meng het gevogeltegehakt met het ei, het broodkruim, de gehakte koriander, de limoenzeste en de geraspte gember tot een homogene massa. Kruid met peper en zout. Maak 4 bolletjes van deze mengeling en duw beide kanten een beetje plat.
6. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg de hamburgers op het bakpapier en zet gedurende 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Bak de broodjes af zoals vermeld op de verpakking. Snij de broodjes middendoor.
8. Leg enkele blaadjes kropsla en de komkommerplakjes in waaiervorm op het onderste deel van het broodje. Schik de gevogelteburger erop. Dek af met het brooddeksel. Steek vast met een prikker.
9. Serveer de dressing er afzonderlijk bij.

< naar recepten