Marokkaanse kip met dadels en amandelen

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediƫnten
  • 4 kippendrumsticks
  • 1 dubbele kipfilet
  • 50 g Spar Tasty amandelen
  • 14 Spar Tasty dadels
  • 1 koffielepel gemalen komijn
  • 1 kleine eetlepel gemalen kaneel
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 2 teentjes geperste look
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 bokaal gevogeltefond
  • 1 bosje verse koriander
  • Spar olijfolie
  • limoensap
Recept

1. Ontpit de dadels. Pluk de korianderblaadjes, verscheur de grote exemplaren.
2. Verhit een scheut olijfolie in een gietijzeren pan en braad het vlees hierin goudbruin. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
3. Voeg de ui en looksnippers toe en laat meestoven. Blus met de gevogeltefond en roer komijn en kaneel erdoor.
4. Schep de dadels en amandelen erdoor. Dek de pan af en laat op een laag vuur gaarstoven.
5. Breng op smaak met limoensap.
6. Werk af met geroosterde sesamzaadjes en bestrooi met verse koriander.
7. Serveer met couscous.

< naar recepten