Gemarineerde kip met feta, Marokkaanse wortelen en yoghurtsausje

2Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 1 bosje jonge wortels
  • 1 pakje feta
  • 2 eetlepels munt
  • 50 ml Boni Selection olijfolie
  • 1 eetlepel harissa
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 koffielepel Boni Selection honing
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje look
  • 2 kipfilets
  • 100 g quinoa & bulgur
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • handvol verse munt
  • 1 teentje look (dressing)
  • ½ citroen
Recept

1. Verwarm de oven op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
2. Marinade: pel de ui en het teentje look. Snipper beide fijn. Voeg 1 eetlepel ras el hanout en een weinig olijfolie toe aan het ui-lookmengsel. Meng goed.
3. Leg de kipfilets in een schaal en smeer de marinade op de kip. Dek goed af en zet in de koelkast.
4. Kook de quinoa & bulgur zoals aangegeven op de verpakking.
5. Dressing: giet de yoghurt samen met de munt en look in de blender en mix tot een glad geheel. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel een beetje citroensap toe.
6. Was en droog de wortels, verwijder de worteldraadjes en snij het groen kort.
7. Meng de resterende olijfolie, de harissa, 1 eetlepel ras el hanout, het komijnpoeder, het citroensap en de honing in een kom.
8. Schik de wortels op de bakplaat en giet het mengsel erover. Rooster de wortels ± 20 minuten. Check of ze beetgaar zijn. De gaartijd hangt af van de dikte van de wortels. Schik ze op een schotel en hou warm.
9. Verbrokkel de feta, versnipper de munt. Strooi de feta met munt over de wortels.
10. Haal de kipfilets uit de marinade en bak de kip in een pan of in de oven.
11. Snij de kipfilets in schuine reepjes. Serveer samen met de wortels, de quinoa & bulgur en de yoghurtmuntdressing.

< naar recepten