Marokkaanse worteltjessalade

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 1 bos jonge worteltjes
  • 250 g pitloze blauwe druifjes
  • 2 pijpajuintjes
  • 2 eetlepels fijngesneden verse muntblaadjes
  • mespuntje komijnpoeder
  • mespuntje gemalen koriander
  • sap van ½ citroen
  • 1 gedroogd klein chilipepertje
  • Spar Griekse olijfolie
Recept

1. Schil de worteltjes en snij ze in fijne plakjes.
2. Stoof de worteltjes aan in olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg er een scheutje water aan toe. Laat even doorkoken tot ze knapperig gaar zijn en laat afkoelen.
3. Was de druifjes. Snij de pijpajuin in ringetjes.
4. Meng 3 eetlepels olijfolie met het citroensap. Roer er de koriander en komijn door en breng op smaak met peper en zout.
5. Schep de druifjes samen met de pijpajuin en de verse kruiden door de afgekoelde worteltjes. Besprenkel met de dressing en verkruimel er de chili over. Serveer koel.

< naar recepten