Kip in yoghurtsaus met dadels en druiven PT1H 4 porties 3 kippenbouten 4 sjalotten 2 teentjes knoflook 3 lente-uitjes 170 g Boni Griekse yoghurt 10 g maiszetmeel 1 bosje dille 100 g witte druiven zonder pitjes 8 Spar dadels 1 citroen arachideolie Spar boter rijst

Kip in yoghurtsaus met dadels en druiven

1f7bebd90278b031d28717922d157e2de5d49ba1d536b97b51c33467ee0dfd7a.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Verhit arachideolie en boter in een braadpan. Bak de kippenbouten aan beide zijden mooi bruin. Kruid met zwarte peper en zout.

  3. Pel de sjalotten en look.

  4. Snij de sjalotten in 2 en plet de tenen look met de platte kant van een groot mes. Snij de lente-ui in grove stukken van 4 cm. Voeg de sjalotten, look en lente-ui bij de kip en zet de pan 30 min afgedekt in de voorverwarmde oven.

  5. Snij de druiven en dadels in 2.

  6. Los de maïzena op in 50 ml water en roer door de yoghurt.

  7. Los de maïzena op in 50 ml water en roer door de yoghurt.

  8. Verwijder het vel en haal het kippenvlees van het bot. Roer het vlees met de fijngesnipperde dille door de saus en kruid met zwarte peper en zout.

  9. Serveer met rijst en partjes citroen.