Tajine van kip met aubergine, dadels en pistache

43b64cfa55f6606627b3972db6410bacf57028fa77c114f01f67f32b82121c16.jpg

Allergenen

Gluten en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Ingrediënten: 1.0 grote uien 3.0 teentjes look

    Pel de ui en hak grof. Pel en pers de look fijn.

  3. Ingrediënten: 1.0 aubergines

    Snij de aubergine in blokjes.

  4. Ingrediënten: 6.0 medjooldadels 15.0 g Spar ongezouten pistachenoten

    Verwijder de pit en snij de dadels in plakjes. Hak de pistachenoten fijn.

  5. Ingrediënten: 1.0 kl gemalen gember 3.0 kl gemalen komijn 1.0 el harissa 1.0 zeste en sap van sinaasappelen Boni olijfolie

    Verwarm een scheutje olie en roerbak de ui glazig. Roer de look, gember, harissa, komijn, dadels, aubergineblokjes, zeste en het sap van sinaasappel erdoor.

  6. Ingrediënten: 4.0 kippendijen 200.0 ml gevogeltefond

    Overgiet met de fond, schik de stukken kip met de velkant naar boven erop, bestrooi met zout en besprenkel met olie.

  7. Zet het deksel op de tajine en zet 20 min in de oven.

  8. Verwijder het deksel en laat nog 20 min garen, tot de bovenkant goudbruin en de kip gaar is.

  9. Couscous

    Ingrediënten: 1.5 l kippenbouillon

    Breng de kippenbouillon aan de kook.

  10. Ingrediënten: 300.0 g parelcouscous 1.0 kl kippenkruiden 0.5 kl kurkuma

    Roer de kippenkruiden en een snuif kurkuma erdoor en kook de zakjes parelcouscous in 9 min gaar. Laat uitlekken.

  11. Ingrediënten: 100.0 g Spar jonge sla

    Bestrooi de tajine met pistachenoten en serveer met couscous en een frisse groene salade.