Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snipper de peterselie en koriander fijn.
-
Pel de uien en snipper fijn. Bak de uien glazig in een kookpot met dikke bodem in 4 el arachideolie. Laat de saffraan en ½ kl kaneel, kurkuma en gemberpoeder meebakken. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Voeg de stukken kip toe en roer goed door. Laat onder deksel op een zacht vuur 5 min sudderen.
-
Voeg 4 dl water toe. Breng aan de kook. Plaats onder deksel en laat gedurende 45 min op een zacht vuur sudderen. Roer af en toe.
-
Haal de kip met een schuimspaan uit de saus.
-
Voeg de honing toe en klop 6 eieren door de saus. Laat rustig koken tot een droge massa.
-
Meng de fijngesnipperde groene kruiden eronder en laat afkoelen.
-
Trek het kippenvlees in kleine stukken van de botten.
-
Rooster de amandelen in een pan zonder vetstof al roerend op een zacht vuur. Mix ze fijn in een hakmolen met ½ kl kaneelpoeder, poedersuiker en het oranjebloesemwater.
-
Warm de oven voor op 180°C.
-
Smeer de taartvorm in met een laagje zonnebloemolie.
-
Leg 2 met boter ingesmeerde vellen filodeeg kruislings op de bodem. Leg op de rand van de taartvorm 7 ingevette filodeegvellen. Laat het teveel aan filodeeg uit de taartvorm hangen.
-
Bedek de bodem met een laag afgekoeld kippenvlees en bedek met 2 ingevette filodeegvellen.
-
Bedek met de eiermassa en opnieuw met 2 ingevette filodeegvellen.
-
Bedek tot slot met de gemalen amandelen.
-
Vouw de overhangende filodeegvellen naar binnen en bestrijk met eigeel.
-
Leg daarop nog twee ingevette filodeegvellen. Stop deze goed aan de rand in. Smeer in met eigeel.
-
Zet 30 min in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en werk af met poedersuiker en kaneel.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven