Kipkebab met amandelen en dukkah van pistache

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 400 g kippengehakt
  • 2 teentjes look
  • 100 g Spar amandelen
  • 8 lente-uitjes
  • piment d’espelette
  • Boni Selection olijfolie
  • 100 g Spar ongezouten pistachenoten
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el korianderbolletjes
  • 3 el Spar geroosterde sesamzaadjes
  • 5 g verse munt
  • ½ kl pilipili
  • ½ kl zeezout
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Dukkah: rooster de pistachenoten 5 min. Laat ze afkoelen en hak grof.
  3. Verwarm de komijn samen met de korianderzaadjes in een pannetje op middelmatig vuur tot je ze ruikt. Giet ze in een vijzel en stamp tot ze gebroken zijn, maar geen poeder.
  4. Verwarm in dezelfde pan de sesamzaadjes en laat lichtjes roosteren.
  5. Doe de grofgehakte pistachenoten bij de rest in de vijzel en stamp tot kleine stukjes.
  6. Snij de munt in fijne reepjes en voeg samen met de sesamzaadjes, chili en zoutvlokken bij de rest.
  7. Hak de amandelnoten fijn.
  8. Pel de look en snipper fijn.
  9. Reinig de lente-uitjes.
  10. Meng de dukkah, look en amandelen door het gehakt. Breng op smaak met espelettepeper en zout.
  11. Vorm met vochtige handen kebabs rond de lente-uitjes en schik ze op een ovenplaat.
  12. Besprenkel met olijfolie. Bak in 15 à 20 min goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
< naar recepten