Dukkah van pistache PT30M 6 porties 1 kl fleur de sel 240 g Spar Tasty pistachenoten 6 eetlepels sesamzaad blaadje vers munt 2 el komijnzaad 1 koffielepel chilivlokken 2 el korianderbolletjes

Dukkah van pistache

8be08eebb2fd7b0dbfbbb5734f5fcdcb093bc7e581793eec71f1cb6d31ace0f2.jpg

Allergenen

noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Rooster de pistachenoten 5 minuten. Laat ze afkoelen en hak grof.

  3. Verwarm de komijn samen met de korianderzaadjes in een pannetje op middelmatig vuur tot je ze ruikt. Giet ze in een vijzel en stamp tot ze gebroken, maar geen poeder, zijn.

  4. Verwarm in dezelfde pan de sesamzaadjes en laat lichtjes roosteren.

  5. Doe de grof gehakte pistachenoten ook in de vijzel en stamp tot kleine stukjes.

  6. Snij de munt in fijne reepjes en voeg samen met de sesam, chili en zoutvlokken bij de rest.

  7. Schep in een schaaltje. Serveer met een kommetje olijfolie en stukjes brood. Dop een stukje brood in de olie en vervolgens in de dukkah.