Gepofte zoete aardappelen met dukkah van amandelen

Gepofte zoete aardappelen met dukkah van amandelen

Kooktips

Gebruik de rest van de dukkah om salades, geroosterde groenten, gebakken eitjes, hummus, rijst, … mee af te werken.

Allergenen

noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en leg ze op een hete BBQ. Draai regelmatig een kwartslag en gaar ze in 45 à 60 min, afhankelijk van de grootte.

  2. Dukkah

    Verwarm de komijnzaadjes, samen met de koriander- en venkelzaadjes in een pannetje op middelmatig vuur tot je de kruiden ruikt. Giet in een vijzel en stamp tot de zaadjes gebroken zijn.

  3. Verwarm in dezelfde pan de sesamzaadjes en laat lichtjes roosteren.

  4. Hak de amandelen grof.

  5. Doe de grofgehakte noten bij de rest in de vijzel en stamp tot kleine stukjes.

  6. Voeg de oregano, sesamzaadjes, chilivlokken en fleur de sel toe.

  7. Snij de aardappelen in de lengte door en druk ze een beetje open. Lepel er Griekse yoghurt over, bestrooi royaal met dukkah en werk af met enkele blaadjes basilicum.