Gepofte zoete aardappelen met dukkah van amandelen
Kooktips
Gebruik de rest van de dukkah om salades, geroosterde groenten, gebakken eitjes, hummus, rijst, … mee af te werken.
noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verpak elke aardappel in aluminiumfolie en leg ze op een hete BBQ. Draai regelmatig een kwartslag en gaar ze in 45 à 60 min, afhankelijk van de grootte.
-
Dukkah
Verwarm de komijnzaadjes, samen met de koriander- en venkelzaadjes in een pannetje op middelmatig vuur tot je de kruiden ruikt. Giet in een vijzel en stamp tot de zaadjes gebroken zijn.
-
Verwarm in dezelfde pan de sesamzaadjes en laat lichtjes roosteren.
-
Hak de amandelen grof.
-
Doe de grofgehakte noten bij de rest in de vijzel en stamp tot kleine stukjes.
-
Voeg de oregano, sesamzaadjes, chilivlokken en fleur de sel toe.
-
Snij de aardappelen in de lengte door en druk ze een beetje open. Lepel er Griekse yoghurt over, bestrooi royaal met dukkah en werk af met enkele blaadjes basilicum.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven