Pastinaaksoep met zoete aardappel, kikkererwten en amandelen

Pastinaaksoep met zoete aardappel, kikkererwten en amandelen

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Schil de aardappel, pastinaak en de zoete aardappel en snij alles in stukken van ± 2 cm. Doe alle groenten met de look en de ui in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en breng op smaak. Roer alles om en zet ± 40 à 45 minuten in de oven.

  3. Neem een grote pot, haal de looktenen uit de schil en doe ze samen met de groenten in de pot. Voeg de groentebouillon erbij. Zet het deksel op de pan en laat 15 minuten rustig koken.

  4. Mix de soep met een staafmixer. Kruid met peper en zout.

  5. Hak de amandelen. Bak de amandelen, kikkererwten en pijnboompitten aan in een weinig olijfolie, kruid met paprikapoeder.

  6. Schenk in elke kom soep en druppel er walnotenolie in. Werk af met de noten, kikkererwten, zure room en tijm.